Categorieën
Microsoft 365 Nieuws Teams

Nieuw in Microsoft Teams – maart 2021

De nieuwste functies van Microsoft Teams: verbeterde presentatie modus met PowerPoint, webinars, automatische aanpassing van weergaven en nog veel meer.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste Teams nieuws:

Nieuw in Microsoft Teams – maart 2021

Microsoft Teams is een prachtig stuk software om mee samen te werken, te communiceren en te vergaderen. Het wordt afgenomen in abonnementsvorm, en het mooie voordeel daarvan is, dat het constant wordt doorontwikkeld.

In dit blog een overzicht van nieuwe functies komen eraan gaan komen.

Presentatiemodus

In de nieuwe Presentatiemodus kunt u zelf aanpassen hoe uw presentatie en video aan uw publiek wordt weergegeven. De nieuwe presentatiemogelijkheden zien er veel professioneler uit. U ‘als nieuwslezer’, voor of naast uw presentatie. Zo maakt u uw presentaties een stuk persoonlijker.

Plaats uzelf voor of naast uw presentatie

Weergavewisselaar

Met de nieuwe weergavewisselaar in de bovenste balk van uw Teams-vergadering kunt u zelf bepalen hoe u de inhoud van een vergadering ziet. Plaats de videofeeds van deelnemers bovenin. Of verberg ze helemaal, zodat de volledige focus op het gedeelde materiaal ligt. Met volledig scherm verdwijnen zelfs alle afleidingen van uw bureaublad.

Dynamische weergave in vergaderingen

Dynamische weergave rangschikt op intelligente wijze de elementen van uw vergadering voor een optimale kijkervaring. Terwijl nieuwe mensen deelnemen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren in een vergadering, past Teams uw lay-out automatisch aan.

PowerPoint presenteren in Teams

Als presentator van een PowerPoint kunt u vergaderingen leiden met één weergave voor uw uw notities, dia’s, chats en deelnemers. Deelnemers kunnen hun eigen weergave ook personaliseren door in hun eigen tempo door de inhoud te bladeren. 

Live reacties in Teams vergaderingen

Alle gebruikers kunnen nu emoji’s gebruiken om te reageren tijdens een vergadering. Deze reacties helpen bij het bevorderen van de betrokkenheid in vergaderingen en houden de zaken vrolijk en interactief.

Webinars

Registratie van deelnemers en e-mailbevestigingen

Binnenkort wordt het opzetten en uitvoeren van webinars net zo eenvoudig als vergaderen in Teams. Voeg een eenvoudig aan te passen registratiepagina voor bezoekers toe aan uw webinar. Na registratie ontvangen deelnemers automatisch een e-mailbevestiging voor deelname aan de webinar. Zo kunt u de aanwezigheid van deelnemers voor en na elke afspraak beheren. 

Interactieve webinars voor 1000 personen

Microsoft Teams ondersteunt interactieve vergaderingen en webinars voor maximaal 1.000 deelnemers, inclusief uitgebreide presentatie-opties, live reacties en moderatiecontroles om chat, audio en video uit te schakelen voor de bezoekers van het evenement .

Deelnemersrapportage

Na uw webinar kunt u rapporten creëren om inzicht te krijgen in de deelname van deelnemers. Zoals wie heeft deelgenomen en hoe lang ze hebben deelgenomen. Download bezoekersrapporten of maak uw eigen aangepaste rapporten. 

Gedeelde kanalen, intern en extern

Teams Connect maakt het makkelijk om kanalen te delen met iedereen, binnen of buiten uw organisatie. Het gedeelde kanaal wordt weergegeven in het Teams-account, naast andere teams en kanalen. In de gedeelde werkruimte kunt u gebruikmaken van de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Teams: chatten, vergaderen, bellen, delen en in realtime samenwerken aan documenten. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie de controle behoudt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie.

Hardware

Nieuwe galerieweergaven voor Teams Rooms

In een Teams-rooms meeting willen we dat iedereen zich betrokken voelt. Dat begint met het duidelijk kunnen zien van mensen, vooral degenen die thuis aan de vergadering deelnemen. Er zijn nieuwe videogalerijweergaven, inclusief Together-modus en grote galerij. En of de Rooms-opstelling nu één scherm of twee heeft, u kunt de inhoud van de vergadering en de mensen die op afstand deelnemen tegelijkertijd zien. 

Intelligente luidsprekers voor Microsoft Teams Rooms

Er komt ook een nieuwe Microsoft Teams Intelligent-luidspreker aan die de stemmen van maximaal 10 mensen die in een Microsoft Teams Room praten, kan herkennen en onderscheiden. Deze sprekers zijn gemaakt in samenwerking met EPOS en Yealink en stellen bezoekers in staat het transcript te gebruiken om acties te volgen of vast te leggen, door te weten wie in de kamer wat heeft gezegd. Of u nu op afstand werkt of de vergadering in de vergaderruimte volgt, u kunt effectief zien wie wat heeft gezegd tijdens de vergadering. Om privacy en veiligheid mogelijk te maken, hebben gebruikers de volledige controle en kunnen ze de functie op elk moment in- of uitschakelen.

Automatiserings mogelijkheden voor teams

Later deze maand kunt u een actie maken op basis van een bericht, zodat u ter plekke een Power Automate-workflow kunt makent. Ook komt er een nieuwe automatiseringscategorie in de Teams-app store vol met nieuwe Power Automate-sjablonen. Deze bieden een gemakkelijk startpunt voor uw workflows.

Beveiliging en privacy

End-to-end-versleutelingsoptie voor Teams 1: 1 VoIP-oproepen

Microsoft Teams ondersteunt een optie om end-to-end-versleuteling (E2EE) te gebruiken voor ad-hoc 1: 1 Teams VoIP-oproepen. Dit is een extra optie voor het voeren van gevoelige online gesprekken. Om de eisen van de klant op het gebied van beveiliging en compliance te ondersteunen, heeft de beheerder de volledige controle over wie E2EE in de organisatie kan gebruiken. E2EE for Teams 1: 1

Teams Multi-Geo-ondersteuning

Om klanten te helpen voldoen aan de vereisten voor gegevensresidentie, is Microsoft 365 Multi-Geo uitgebreid met Microsoft Teams, waardoor organisaties kunnen specificeren waar hun Teams-klantgegevens zich bevinden, tot aan het team en de eindgebruiker. 

Video van deelnemers uitschakelen tijdens vergaderingen

Met Video uitschakelen kan een organisator van een vergadering de video van een individu of alle aanwezigen uitschakelen. Als veiligheidsmogelijkheid voor vergaderingen, kan het uitschakelen van video organisatoren en docenten helpen die vergaderingen of klassen organiseren. Zo hebben zij meer controle om ongewenste verstoringen beter te controleren. 

Alleen vergaderingsopties uitnodigen

Er komt een nieuwe lobby-instelling beschikbaar. Alleen deelnemers die expliciet voor de vergadering zijn uitgenodigd kunnen dan rechtstreeks deelnemen. Deelnemers die niet rechtstreeks waren uitgenodigd worden doorgestuurd naar de lobby om te wachten tot ze worden toegelaten.

Veilige koppelingen voor Teams

Veilige Koppelingen helpen uw bedrijf te beschermen tegen schadelijke links en sites als mensen op koppelingen in Office-apps klikken. 

Co-auteur in gecodeerde documenten met Office-apps

Meerdere gebruikers kunnen nu tegelijkertijd een Office-document bewerken dat is gecodeerd met Microsoft Information Protection, inclusief automatisch opslaan. Cocreatie in gecodeerde documenten wordt ondersteund via de Office-apps, Office Web Apps en Teams en is nu beschikbaar!

Lees meer nieuws over Microsoft Teams.

Meer weten over beter vergaderen met Teams?

Reset kan u hierbij goed adviseren, onze medewerkers werken zelf namelijk ook met deze functionaliteit. Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Productspecialist Frank van der Zalm

Frank van der Zalm

Productspecialist